Az ARANYKERESZT Kiemelten Közhasznú Szervezet 1991. február 21-én alakult, azzal a céllal, hogy a 90-es évek elején megváltozott új társadalmi igényt tudjuk kielégíteni. Felismerték, hogy ettől az időszaktól az élet minőségével szembeni növekvő elvárások az embereknek magasabb életkor elérését teszik lehetővé, mint korábban bármikor.
Annak érdekében, hogy a nyugdíjas években is nyugodt éveket biztosítsunk, 1991. május 1-jén nyitottuk meg  Magyarország első magán szociális otthonát Soroksáron.

1991-ben - a korábban csak az állam által végzett tevékenység végzésével - cégünk az érdeklődés középpontjába került. A nagyszámú érdeklődő lehetővé tette az újabb és újabb bővülést.
A Népjóléti Minisztérium az ARANYKERESZT-tel kötött először állami szociális közfeladat ellátására szerződést, amelynek értelmében 1991 nyarától ugyanazt az állami normatívát kaptuk, melyet az állami szociális otthonok.


Az ARANYKERESZT az általa működtetett intézetekben olyan időskorúak  életvégig tartó ápolását-gondozását vállalja, akiknek a válláról a beköltözésüket követően leveszi a gondjaikat, de ugyanakkor megőrizhetik magánéletüket, aktivitásukat. Idősotthonainkban nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi szociális és egészségügyi ellátásra. Intézményünkben fekvőbetegek gondozását is vállaljuk.

Intézeteinkről bővebben az „Intézményeink” menüpontban olvashat.


dr. Szaszkó Bogár Erzsébet
ügyvezető