Az ARANYKERESZT Humán Szolgáltató Egyesület 1993. december 30-án alakult. Már az alapítók nagyobb része is olyan idős beteg ember volt, akik az alapítás időpontjában az ARANYKERESZT Kht. által fenntartott Soroksári Idősek Otthonában éltek.

Egyesületünket
a Fővárosi Bíróság 1994. március 7-én kelt végzésével, 5717. sorszám alatt vette a társadalmi szervezetek nyilvántartásába, majd 2004. március 18-án kelt 7.Pk.60.080/1994/7.sz. végzésével kiemelten közhasznú szervezetté minősítette.

Az egyesület az elmúlt 19 évben több területen tevékenykedett.


Kezdetekben a tagok elsősorban az egyesületen keresztül segítették
azokat a rászorulókat, akik ápoló-gondozó intézetekbe kívántak bekerülni, illetve már beköltözésük után a beilleszkedésüket – és amennyiben még lehetséges – a rehabilitációjukat segítette.

Az elmúlt 19 év alatt
az Egyesület tagjainak többféle tevékenysége leszűkült, és kialakult az az igény, hogy önállóan létrehozzanak és működtessenek egy idősek otthonát. A gondolatot tett követte, és 2004. szeptemberében Kiskunlacházán, a Móricz Zs. u. 36. szám alatt megnyitottuk új intézményünket, melynek neve: EZÜSTFENYŐ IDŐSEK OTTHONA (részletes leírást az "Intézmények" menüpontban találnak).